Εκεί όπου οι λέξεις γίνονται αστέρια

Εκεί, όπου οι λέξεις γίνονται αστέρια
Διαδικτυακό περιοδικό για τον ρωσικό
πολιτισμό και τη ρωσική ιστορία.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Λιχουδιά made in Russia!


Oladushki είναι ένας από τα δύο γνωστούς τύπους τηγανίτων στη  ρωσική κουζίνα. Αυτές είναι οι πιο χοντρές - οι άλλες είναι  λεπτότερες σαν κρέπες -όπως τα blini. Oladji, ή oladushki, είναι οι ρωσικές τηγανίτες που αποτελούνται κυρίως από αλεύρι, αυγά και νερό. 


Αντί για νερό, και να δώσετε μια πιο κρεμώδη συνοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κεφίρ, το οποίο είναι ένα προϊόν ξινογάλατος παραδοσιακό στη ρωσική κουζίνα. 

Αλλά σπάνια είναι αυτά τα μόνα συστατικά - τα oladushki είναι επίσης συνήθως μαγειρεμένα με μια ποικιλία toppings ή πρόσθετα συστατικά και μπορεί να είναι είτε γλυκά ή αλμυρά.  Τα Oladushki είναι εύκολο να προετοιμαστούν και είναι ιδιαίτερα αγαπητά στα νοικοκυριά σε όλη τη Ρωσία. 

Παρασκευή: 

Για να κάνουμε τέλειο oladushki, παίρνουμε: 

7 κουταλιές της σούπας αλεύρι 
1 φλιτζάνι κεφίρ 
1 αυγό 
1 πρέζα σόδα 
1 πρέζα αλάτι 

Βάλτε το αλεύρι σε ένα στρογγυλό πυθμένα μπολ, προσθέστε ένα αυγό, μια πρέζα αλάτι και μια 
πρέζα σόδα και να αρχίσουμε να προσθέτουμε σιγά-σιγά το κεφίρ. 

Ανακατεύετε το μείγμα με την προσθήκη του κεφίρ, μέχρι να πάρετε μια ομαλή και κρεμώδη συνοχή. 

Ψήστε το oladushki μείγμα σε ένα καλά θερμαινόμενο τηγάνι, προσθέτοντας τα κομμάτια της ζύμης με ένα κουτάλι της σούπας. 

Ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι κανονικά χωράει 3-4 τηγανίτες. 

Στη συνέχεια, προσθέστε μια ποικιλία toppings ή άλλα συμπληρώματα για να ένα αξέχαστο σερβίρισμα!

Παρακάτω μια συνταγή που συνίσταται συχνά για κολοκυθάκια oladushki. 

Αυτό που κάνει αυτά τα τόσο νόστιμα είναι ο λεπτός συνδυασμός των γεύσεων - φρέσκα βότανα, μέντα και θυμάρι, λεμόνι.

Κολοκυθάκια Oladushki 

1 μέτριου μεγέθους κολοκυθάκι 
1 αυγό 
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα 
4-5 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι, λεμόνι, φύλλα μόνο 
1 κουταλιά της σούπας πράσο, ψιλοκομμένο 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, φυτικό λάδι για μαγείρεμα 

Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε το αυγό και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα του κολοκυθιού, ξεκινώντας με 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά και συνεχίζουμε από εκεί. Το μείγμα δεν θα πρέπει να είναι παχύ. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει με σούπα αλλά να μην είναι τόσο ρευστό. Συνήθως, 2 κουταλιές αλεύρι θα αρκούν. Δεν πρέπει όμως να αισθάνεστε τη γεύση του αλευριού στις πίτες. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. 

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι μέχρι να κάψει πάνω από υψηλή σε μέτρια φωτιά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι σούπας, ανακατεύουμε το μείγμα κ και γεμίστε προσεκτικά το στο τηγάνι. Ελαφρώς ισιώνουμε με το πίσω μέρος του ένα πιρούνι ή σπάτουλα για να αφήσουμε τις τηγανίτες να ψηθούν ομοιόμορφα. 

Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, αν πάρουν χρώμα πάρα πολύ γρήγορα. 
Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απαλλαγούμε από τυχόν υπερβολική λιπαρότητα. 

Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, με ξινή κρέμα ή με συνοδευτική σαλάτα. 

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: Russiapedia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου